Nova Venture

Kraanschip Nova Venture Bagger-,Transport-, Overslagbedrijf, Waterbouwwerkzaamheden een veelzijdig bedrijf

Baggerwerkzaamheden

Met het materieel van kraanschip 'Nova Venture' kunnen wij u als klant op een juiste en efficiënte manier terzijde staan.

Ons ervaring en materiaal is volledig op elkaar afgestemd, waarbij we gespecialiseerd zijn in het uitdiepen van rivieren, kanalen en meren op binnenwateren, kustgebieden en havens. Hierbij combineren we nieuwe en oude technieken, waarbij ons grijpermateriaal bestaat uit:

  • 2 Tweeschalengrijpers
    • 1 met een een gladde bek voor zacht, fijn en licht materiaal
    • 1 met aanzetbare tanden voor vaster materiaal.
  • 1 Tremgrijper
  • Zonder tanden, deze grijper is zo goed als in alle situaties te gebruiken, waarbij de specialiteit aan deze grijper zijn na genoeg horizontaal sluitende radius voor zich spreekt welke een zeer hoge profileer nauwkeurigheid tot resultaat heeft.
  • 1 Poliepgrijper
  • Te gebruiken om zeer grof materiaal zoals stenen te grijpen en te verplaatsen.

Deze grijpers zijn allemaal met hun specificaties precies afgestemd op onze draadkraan van PLMcranes. Welke zeer snel is in zijn bewegingen, eenvoudig is te bedienen, en volledig is gebouwd om productie mee te creëren. Daarnaast is door Teledyne Reson B.V. diversen componenten geinstalleerd in combinatie met software om de nauwkeurigheid nog verder te maximaliseren. Deze installatie met behulp van GPS en correctie data (RTK),ook wel baggercomputer genoemd, is snel en doeltreffend in te zetten, waarbij we nagenoeg alles in eigen beheer kunnen instellen en inzetten, zonder tussenkomst van andere partijen. Ook is ons schip snel te verplaatsen en te positioneren doormiddel van een krachtige voortstuwing, en diversen hulpmotoren. Het positioneren doen we doormiddel van (D)GPS, waarbij spudpalen onder de werkzaamheden het kraanschip schip op zijn positie houdt.

Het te baggeren materiaal is daarna in ons eigenschip te laden tot een volume van 713 m3 en een maximum van 908 ton per lading naar gelang de waterdiepte dit toelaat om daarna het op een zeer snelle en efficiënte manier te transporteren. Ook is het mogelijk om het te baggeren materiaal direct in een ander vaartuig over te slaan, hierbij zijn we volledig ingericht om schepen langszij het schip te laten afmeren zodat deze op een rustige en veilige manier zijn te beladen. Hiervoor kunt u meer informatie vinden onder de menuknoppen Overslag en Transport.

Voor specifieke projecten, vragen of overige opmerkingen kunt u uiteraard, vrijblijvend met 1 van ons contact opnemen, om gezamenlijk naar de beste methode te kijken. Graag staan wij u ter woord.

Direct contact

Direct contact

Kraanschip.eu

© Kraanschip.eu 2024 | Site-Index | Privacy | Cookies

Designpro.nl | Z-IM